lördag 29 september 2007

Så gott!


Jag gillar att laga mat, inte blodpuddingen till vardags men det goda till festen eller familjemiddagen. Ibland får jag trots att det är kul värsta ångesten, det finns absolut ingenting i någon kokbok eller av alla de sparade recepten jag har som känns gott nog, eller så passar det inte, eller... Jag vill att det ska vara gott och lätt att göra.

Idag är allt välplanerat och klart när det gäller huvudrätten, en jättegod gryta gjordes klar igårkväll. Men så kom jag på att det skulle nog vara gott med något till förrätt!!

In bland recepten igen, bläddrar och ratar och så kom jag på detta som är så gott så att man vill slicka skålarna ;).


Balsammarinerad avocadosallad, 6 personer

150 g fetaost
½ rödlök
2 tomater

2 avocado

marinad

½ dl olivolja
2½ msk balsamvinäger
2 msk frysta provencalska örter el. 1½ tsk torkade örter ex. franskaörter
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

1,tärna fetaosten, blanda marinaden & lägg i osten
1,finhacka löken, skär tomaterna i klyftor
3, skala avocado och skär dem i tärningar
4, varva allt på ett fat & ställ i mikron 1 minut eller tills salladen är ljummen.
Servera gärna med rostat bröd

från AoM

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ååå det där lät fantastiskt gott :D Kram! / Christina

✿Ewa sa...

Christina; Ja, det är bland det godaste som finns intygar familjen som åt det i gårkväll ;)

kram kram