Efterrätt....ja den klassiska kladdkakan som vi chokladälskare alldrig vill byta ut får nog lov att bytas ut ikväll. Farmor & farfar är på Blixt visit, och uppskattar säkert en plommonpaj till exempel, även om jag vet att dom också tycker om choklad. Men vi måste ju bryta mönster :) göra något annat någon gång...men ni andra som kan och vill ska få recept på den allra godaste chokladkladdkakan :)
Kladdkaka
250 g mörkchoklad ( Jag gör kakan med 70 % choklad, prova med hälften mintchoklad och hälften ej smaksatt choklad jättegott!)
200 g smör
2 ¾ dl socker
5 ägg
1 msk mjöl
1, Värm ugnen till 180 grader i exakt 22 minuter
2, Smält choklad och smör i mikron, eller i vattenbad, rör ner sockret
och låt allt svalna
3, Rör i äggen ordentligt ett i taget med en slev rör slutligen ner mjölet
5 Häll i en rund form (24-30 cm i diameter). Ha gärna bakplåtspapper i
formen.
6, Grädda i 22 minuter. Kakan måste stå minst 2 timmar i kylen före
serveringen. Perfekt att göra dagen innan.
7,Pudra eventuellt med florsocker, servera med vispgrädde och färska bär.
Skivade jordgubbar med pressad lime och en nypa socker är väldigt gott till, eller björnbär och passionsfrukt. Eller kanske hallon.
Från Svd 20/6-07
ur kokboken ”Jag vill ha choklad”, B Wahlströms förlag
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar