söndag 4 november 2007

Mat så man orkar!

Igår när vi ångade på, ville vi fixa något snabbt och gott till lunch. Jag brukar göra god linssoppa på "en höft" men så tänkte jag att det kanske är idé att göra efter kokbok för engångs skull. Jag plockade fram Annas nya kokbok som är en av mina absoluta favoriter. Där hittade jag receptet som var så enkelt, så gott och så snabbt.

Röd linssoppa
Till 4 behövs

1 stor finhackad gul lök
1-2 msk olja, smör el margarin
1-2 tsk paprikapulver
3 dl röda linser
1 1/4 svag buljong
2 råskalade tärnade potatisar
ca 2 msk tomatpuré
1 tsk salt + lite svartpeppar

Fräs löken i en kastrull på låg värma i så lite fett som möjligt.
Löken ska inte få färg bara bli lite genomskinlig.
Pudra över peprikapulver och rär om. Tillsätt alla övriga ingredienser
och koka sakta i 30 minuter eller till potatis och linser har mosat sig.
Servera soppan förutom med citronklyftor, även med bröd och ost.

Vi åt den med den dunderyoghurt som var kvar efter tandoorikyckling middagen från Cathrine Schûkcks kokbok GI till vardags som vi åt i fredags. Det blev en höjdare!

Dunderyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
ett par droppar olivolja

2 kommentarer:

tanja sa...

Den kokboken är ju bara så bra, mina absoluta favorit (och soppan likaså)!

Kram

✿Ewa sa...

Tanja; Jag tänkte på dig då vi åt den, för det är väl den som jag har ätit hos dig? I mitt på "en höft" recept ingår inte potatis. Mums!