Efter föreläsningen och en långlunch med arbetskamraterna så släntrar jag in på vår ica butik för att handla lite smått och gott till kvällen. Rakt framför mig när jag stegar in så står det flera höga vagnar med lussekatter och saffranskransar och längder. Först registrerar min trötta hjärna inte det jag ser.
Jag älskar saffransdoftande bröd och det är precis nu i november som mitt saffrans sug är som värst! Men här händer ingenting alls. Jag hinner gå runt hela härligheten innan det trillar ner en pollett. Oj saffransbröd, mums tänker jag! Måste ha!
Nää, varför det egentligen? För då har jag kommit på vad som är fel.
Det doftar ingenting alls! Och då kan jag faktiskt låta bli, vilket känns riktigt skönt. För jag behöver verkligen inget saffransbröd just idag.
Men om du är sugen så ska du få ett busgott recept av mig och det doftar garanterat saffran om den här kakan. Tyvärr vet jag inte vem som gett mig receptet från början.
Saffranskaka
200 gr margarin el smör
½-1 gr saffran
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl grädde
skalet + saften av en liten apelsin
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Smält margarinet/smöret och låt svalna.
Stöt saffran i en mortel tillsammans med lite socker.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt Tillsätt saffran, grädde
och det rivna skalet och saften av apelsinen.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ned detta i smeten.
Häll ned i en smörad och bröad form cirka 23 cm i diameter /jag tar oftast cocos som ströbröd/
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i cirka 40 minuter, kan ta något längre tid
Pudra florsocker över kakan
Mumsa!
2 kommentarer:
den snor jag direkt! / Monica
Monica; Varsågod!:)
Skicka en kommentar