Så här på morgonkulan sitter jag med min receptbok i knät. Den som jag skriver ner recept som jag vill ha kvar och slippa söka.
Joo, det finns en även hel trådback full med recept som jag rivit ur tidningar och som jag nästan aldrig tittar i men så fort jag tänker slänga dem så hittar jag nån pärla och så blir allt kvar....
Men nu har Susanna frågat efter musli recept och hon har fått ett av en god vän och jag fyller på med det som jag brukar göra.
När jag precis ska slå igen boken så faller blicken på ett recept som jag trodde fanns i trådbacken, men när jag sökte där så var det borta....jag hade skrivit in det här..så bra då om jag hade kommit ihåg det, då när jag hade tänkt göra det...
Det är jättegott och passar bra som ensamrätt eller på ett buffébord tillsammans med en massa annat. Det kommer från ett reklamblad från Kelda som Susanna tog hem från jobbet för flera år sedan. Det var någon annans lättlagade favorit.
Here we go!
Pastastubbar med parma och pesto (gott även utan parma) 250 gr, 15 minuter, 4 personer
1 paket färska lasagneplattor
1 dl pesto
svartpeppar
2 tomater
12 skivor parmaskinka
50 gr ruccola
Kelda ostsås eller egen
1 dl riccottaost
färsk basilika
1 dl riven ost
Blanda peston med riccottan, lägg ut lasagneplattorna
och bred på ett lager pesto och oströra.
Fördela skinka, ruccola samt basilika och krydda med svartpeppar.
Rulla ihop plattorna som en rulltårta. Skär varje rulle i 4-5 lika stora bitar
och ställ på högkant i en ugnsform. Hacka tomaterna och fördela över.
Häll över ostsås och den rivna osten. In i ugnen.
Servera med grönsallad!
2 kommentarer:
Thänk you darling. Undrade just vad jag skulle göra för fredagsmiddag!
Mona; Så bra då, kände väl på mig att någon därute behövde lite tips ;).
Skicka en kommentar