tisdag 16 september 2008

Trattisar

Egentligen så ska jag sitta här och jobbajobba som tusan så att jag blir klar med skrivandet inför höstens samtal.

Jag har skrivit en heldel, jag har också hunnit äta en hel påse godis och just nu sitter jag och tittar tomt framför mig och tänker mest på den mat jag borde ha ätit istället för godis.....

Så kommer jag på att det finns lite trattisar kvar i kylskåpet. Dom som lyste stora, gula och fina och plockades med varsam hand hos vår ICA handlare.

Jag ska göra jorden godaste soppa tillmiddag idag!


Trattkantarellsoppa à la Annika
4 personer.
6 dl färska trattkantareller eller 30 g torkade
½ gul lök
2 msk smör
½ msk tomatpurè
3 msk vetemjöl
7 dl vatten + blötläggningsvatten
1½ svamp eller grönsaksbuljongtärning
2 dl vispgrädde
1 msk citronsaft eller en doft cayennepeppar
2 msk sherry
efter smak tabasco eller sambal
Tillbehör som lägges i separata skålar
2 dl creme fraiche
1 finhackad rödlök
½ dl finhackad persilja
1, Blötlägg kantarellerna om du har torkade
2,Fräs löken glansig i smöret (sila upp svampen men spara blötläggnings vattnet)
Fräs svampen några minuter med löken.
3, Rör ned tomatpurè och vetemjöl, vispa ner vatten + blötläggningsvatten i omgångar
4,Tillsätt buljongtärning, grädde, citronsaft, tabasco eller sambal
5, sjud soppan 5-10 minuter och servera den sedan het med tillbehören ur skålarna
Perfekt! Nu kan jag återgå till skrivandet i lugn och ro.

3 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Yeesssus så mycket gott du skriver om! Har rensat frysen o fann mängder med trattisar fr förra året. Printar ut receptet på en gång ;)

KRam

Anonym sa...

Kul!! Det här är ett supergott recept, soppan doftar så gott av skog :).

Kram
Ewa

MonasUniversum sa...

Mmm, det låter verkligen supergott. Men, f-n, det verkar ju ta ååååår och dar att få ihop. Jag är mer; tjoff, tjoff, färdigt. Om jag inte har sällskap..