Granatäpple-Bellini
1 del kyld granatäpplejuice (outspädd finns bland annat av märket Dimes)
3-4 delar kyld Prosecco (eller annat mousserande vin)
Häll upp granatäpplejuice i ett champagneglas. Toppa med Prosecco.
En flaska Prosecco ger cirka 6 glas Bellini.
**
*
Grillad eller stekt Halloumi är så himla gott! Det här smaken för Halloumin till nya höjder.
5 msk vitlöksolja, jag tog vanlig olivolja och blandade i pressadvitlök.
2 msk saft från lime
svartpeppar, färskmalen
3 msk persilja, finhackad
3 halloumi
Blanda olja, lime, svartpeppar och persilja i en grund skål. Skär halloumin i ½cm tjocka skivor och dela dem sen på mitten i halvor. Värm en teflonstekpanna och stek osten gyllene i torr panna Lägg de stekta halloumiskivorna i skålen med olja allteftersom. Och blanda sedan runt så att alla skivor täcks av olja. Lägg upp på stort fat.
**
*
Vietnamesiska kycklingbullar
50 bullar
500 g kycklingfärs
3 vitlöksklyftor, pressad
3 scharlottenlökar, finhackad
1 msk citrongräs, finhackad
2 msk fisksås
1 bunt mynta
sweetchilisås
Blanda kycklingfärs, vitlök, scharlottenlök, citrongräs och fisksås. Rulla små köttbullar av färsen, värm olja i stekpannan och stek dem gyllene. Låt rinna av på hushållspapper. Trä upp köttbullarna på spett (eller tandpetare) tillsammans med myntablad. Servera med sweetchilisås att dippa till.
4 kommentarer:
Det är ju rent livsfarligt att kika in här hos dig!!
Men samtidigt också så positivt för här får jag tips som jag sparar till bjudningar framöver ;).
Älskar halloumi!
Tackar o bugar
Dubbelörnen; Haha! Älskar du halloumi så kommer du att äta allt det här själv ;), garanterat. Förstår inte att man inte tänkt på att göra såhär förr.
:)Ewa
Mmm vilken härlig meny. Brukade köpa Elle Gourmet förr..
Pangbruden; Mmm jättegod och enkel. Den är jätte inspirerande tycker jag, sen tittar jag ju oftast på bilderna. Inte alltid att det blir som nu, att vi provar på olika recept.
Ewa
Skicka en kommentar