Just nu doftar vårt kök av vitlök, räkor, chilli, rom och kokos. Maken och jag står med ryggarna mot varandra och gör fredagsmaten och efterrätten därtill.
Maken gör fisk & räksoppa så gott som efter eget huvud…spännande eftersom han i vår familj är känd som en duktig på kolijoxmatlagning. I dagligt tal enligt Kaja Vargs devis, man tager vad man haver. Vi köpte gott ost och vitlöksbröd på Gateau bröd idag så det ska vi äta till.
Jag står för efterrätten. Jag plöjer gärna i gamla invanda fåror, så jag hade tänkt något kladdigt med choklad…sen övergick det till hasselnötsdrömmar...som när jag inventerade skafferiet övergick i kokostoppar med lite god choklad i.
Nu till anekdoten. När jag var liten kanske mellan tre & fem, så hade min ena moster ett kafè, det var en dröm för ett litet kaksuget barn att gå på insidan av disken och på nära håll se alla godsaker och känna dofterna. Hennes kokostoppar var inte av denna värld! Så enormt höga och goda så jag sen dess har haft dem framför näthinnan när jag bakat kokoskakor och det har genom åren blivit en hel massa gånger. Smaken har jag fått till, men höjden har det gått mycket sämre med. Jag har försökt på olika sätt, men ju högre jag fått dem innan de skulle in i ugnen ju plattare har de varit när de har kommit ut.
Bara för några år sedan sa jag det till min mamma och frågade om hon visste hur moster hade gjort? Hon skrattade när hon berättade att –dem köpte moster från ett bageri och de hade nog speciella formar som de bakade dem i…upp och ner för att få dem toppiga.
Häpp!! Varför frågade jag inte tidigare liksom??
2 kommentarer:
Jag känner nästan hur det doftar av fisksoppan. Kokostoppar till efterrätt är heller inte så dumt. Här har maken lagat god potatis- coh purjolökssoppa, inte heller så dumt!
Trevlig helg önskar Ingrid
Musikanta; Det var sååå gott! Potatis och purjolökssoppa är inte heller dumt, en favorit!
Trevlig helg till dig med!! :)
Skicka en kommentar