söndag 13 mars 2011

Födelsedag med Italientema

födelsedag

I fredags så var det min fördelsedag, inte alls jämt på något sätt men ändå kul tillfälle att samla familjen och delar av släkten. Vi brukar ses då och då min bror med familj och vi, äta en bit mat och prata till långt in på småtimmarna. Nu var det ett tag sedan, alla har fullt upp med jobb och flytt å sånt, så vi bjöd in alla till en fredags After work. Jag hade förberett en fantastiskt god soppa som jag har hittat hos Husmorsorna. Gott bröd och ostar plus vatten och ett gott vin till gjorde susen. Bellingham var det vin vi valde, det passade perfekt!

Tiramisu + vårt allra godaste just nu, kokoskakor. Denna gång doppade i 70% mintchoklad blev efterrätterna som fick oss alla att nästan nå himlen. Nederburg var det söta vita vin som vi valde till efterrätten.

Pechi Amore! enligt Husmorsorna den 14/2-11

Denna extremt goda soppa är för 10 pers, då du kan bjuda hem alla du älskar denna dag och fylla dem med denna masterpiece!

 I receptet hade fisken ramlat ur texten, jag tog förutom räkorna strax över 1 kg fisk som jag skar i lagom bitar + att jag skarvade på med 1 liter vin istället för  8dl/.Ewa

400 g skalade räkor ( om du inte orkar skala alla räkor, finns det riktigt goda räkor i lag från Kosterfiskaren)

8 stjälkar selleri, skivade ( spara sellerins fina blad till garneringen!)

4 gula lökar, grovt hackade

12 vitlöksklyftor, finhackade

2 tsk svartpepparkorn

1-2 dl olivolja

4 burkar med hela tomater ( sila bort spadet, men spara det!)

8 dl vitt torrt vin

2 tsk socker

4 fiskbuljongtärningar

2 nävar Bladpersilja

Andiamo! Ta fram din mortel och stoppa ner pepparkornen där i. Stöt dem! Ner med vitlöksbitarna och stöt dem tillsammans med pepparen. Skvätt i några matskedar olja också! Gojsa runt allt ordentligt. Bene! Nu tar du fram stora grytan och sätter på den. Ner med oljan, hetta upp. Fräs lök och selleri tillsammans. I med vinet, buljongtärningarna och tomaterna. Fräs, fräs, bubbel, bubbel. Nu får vitlöksblandningen hoppa i också. Sockret med. Känns soppan för fyllig, späder du ut med tomatjuicen.  Låt det hela småkoka ett tag. Smaka av. Kanske mer salt och peppar? Dags för fisk! När fisken småputtrat i soppan ca 10 minuter drar du bort grytan från värmen, lägger ner räkorna i soppan och låter det hela dra sig ett tag. Pudra över finklippt persilja och selleriblad. Prego!

Prova receptet, Super gott!

4 kommentarer:

Lotta sa...

Då vill jag passa på att säga GRATTIS i efterskott!!

✿Ewa sa...

Lotta; TACK! :D

Äventyret framtiden sa...

Tack för intressant recept som skall testas. Ett grattis till, sitter väl alltid bra:):

Kram!

✿Ewa sa...

Pettas; Ja, prova, det är såå gott!
Du har helt rätt, ett grattis till sitter utomordentligt bra. ;))

Kram!!