..något enkelt och gott som du gärna gör då. Gärna recept också.
Jaa, nu är det så dags för marsmånads första fredagstema. Jag är så nyfiken på vad ni har hittat på så jag kan knappast vänta!
Men först av allt vill jag bara ropa ut –VI GÅR MOT LJUSARE TIDER! Det där vår ordet ska jag inte nämna, men jag njuter av ljuset, solen, himlen NU! Visst längtar jag varje senvinter efter ljuset, men i år känns det som om mina kroppsliga energi batterier behöver påfyllnad. Jag njuter av ljuset, jag ser den kritvita snön och vill helst inte ha solglasögon på mig. För jag vill att mina ögon ska få absorbera allt ljus och fylla min kropps varje cell med det. Mmm härligt!
Men nu över till något ätbart. När ljuset återvänder, då är det dags att bjuda in vänner på något gott. Förrätten fick ni ju När kvällen faller. Nu till en varmrätt som även kan serveras som en rätt på en buffé.
Pastastubbar med parma & pesto
(gott även utan parma till vegetarianen) 250º 15 minuter
1 paket färska lasagneplattor, 1 dl pesto, svartpeppar, 2 tomater, 12 skivor parmaskinka, 50 g ruccolasallad, 3 dl ostsås (hemma gjord eller färdig köpt), 1 dl riccottaost, färsk basilika och 1 dl riven ost.
Blanda peston med riccottaosten. Lägg ut lasagneplattorna och bred på ett lager ost & pestoröra.
Fördela parmaskinkan, ruccola, samt basilika och krydda med svartpeppar.
Rulla ihop lasagneplattorna som en rulltårta. Skär varje rulle i 4-5 lika stora bitar. och ställ på högkant i en ugnsform. Hacka tomaterna och fördela över. Häll över ostsåsen och strö den rivna osten ovanpå.
Servera med en god sallad till! Bilden gör inte rätten rättvisa, urkass skärpa tyvärr. Men supergott!
Efterrätten då? Inte för att det är speciellt svårt att använda gelatinblad, men en efterrätt som blivit bus enkel att göra till nästan hur många som helst sen gelésockret kom är Pannacotta. Jag smaksätter gärna med vaniljsocker och lägger precis innan serveringen hallon ovanpå. Gott och vackert!
Bon apétit allesammans och ha en skön fredag med massor av ljus, bus och glädje!
17 kommentarer:
Det där ser ut som ett väldigt bra recept! (men detta var ju bara tell utan show :-) ;-) Jag har en liten tema-svacka just nu, så jag har inget inlägg idag... vi får se när jag är på bettet igen. Ha en riktigt skön helg Eva!
Mmmm...låter gott det där!
Ja, nu får du klicka dig runt och se vad alla skrivit. Roligt. Har redan sett ett utmärkt fiskrecept hos Jenny. MUMS!!
Ha en fin helg!
KRAM!!
Tack,
det där pastareceptet skall jag testa! Låter jättegott och det är bra när det är lika gott vegetariskt.
Pannacotta sitter ju alltid perfekt och är så enkelt att tillreda.
Ha en fin fredagskväll!
Kram!
Nilla; Ja jag veet! Tiden du vet. :) Show kommer kanske ikväll då vi ska äta pastarätten eftersom vi blev så sugna. Tema-svacka kan det vara ibland, vila och kom igen senare.
Ha en riktigt skön helg du med!
Annika; Jaa, den är så god! Å enkel. Ja, jag såg Jennys fiskrecept so lät jättegott!!
Ha en fin helg du med!
Kramar!!
Pettas; Ja, prova det, väldigt gott och väldigt enkelt. Pannacotta, MUMS. :)
En skön fredagskväll önskar jag dig med!
Kramar
Mmm! Gott! Pasta är alltid gott och man kan variera det så mycket. Det gillar jag! Pannacotta är också mumsigt men gelésockret hade jag inte hört talas om tidigare...
Och du visst är det underbart nu när man märker att det vänt och dagarna blir längre igen! Jag njuter! :-)
Stor Kram och ha en riktigt skön helg!
Det lät jättegott med ditt recept!
Ska bli riktigt roligt att gå in på allas bloggar och få fina mattips :D
Svar från min blogg: Tack för din kommentar. Det är verkligen roligt att höra från bloggare som har annat än blogg.se, i och med att jag funderar på att byta.
Angående Show&Tell-listan. Ursäkta att jag är sen med att skicka den. Tänkte höra om det är okej att det tar någon dag till? Min dator är på "lagning"/omformatering, och det visade sig att listan är skriven i ett nyare Word än det jag har på den här tillfälliga datorn. Därför kunde jag inte använda den filen just nu...
Trevlig helg!
MVH /Erica Pettersson
Saltis; Ja pasta är så gott! Vi blev så himla sugna så vi ska äta den här rätten i kväll. :)Gelésocker (finns i butiken där det vanliga sockret står) underlättar verkligen, man blandar bara i det i grädden kokar upp (i med smak) och skjuts ner i glasen...så många som du ska göra till. En kompis hade 40 årsfest och hon hade 35 glas med pannacotta!!
Jaa, de långa ljusa dagarna är hääärliga!!
Njut av helgen, Kramar!!
Erica; Ja, det är roligt att läsa alla recept, MYCKET gott har jag frestats av. :D
Listan är det ingen brådska alls med, jag är så glad att du sänder mig den. :)
Stor kram!!
Det där lät spännande. Det lär bli lite klurigt att hitta alla ingredienserna här i Grönland dock, men man kan ju har tur. ;-)
Tack för ett roligt tema; både att läsa och skriva!
Åh så gott!!!! Det måste jag testa!!
Trevliga teman för mars månad, jag kommer att vara med, men förra veckans tema kommer under dagen eller morgondagen!
Hej! Jag ligger efter men meningen att jag är med på temat den här månaden som vanligt! Inlägg kommer snart!
Beija; Ja jag förstår att det inte är så lätt att hitta alla ingredienser hos dig. Men som du skriver -man kan ju ha tur. :D
Kram!
Malin; Ja, prova, det är riktigt gott! Ingen brådska med temat. Ibland måste annat få gå före.
Anna, fair and true; Kul att du är med! Känn ingen brådska...jag säger till dig som till Malin -Ibland måste annat få gå före. :)
Ser gott ut, det ska jag prova!
Ha en fin vecka!
kram!
Det här skall jag prova. Helt nytt för mig och låter jättegott!
Kram!
HeLena; Ja, prova, det är såå gott!
Ha en fin vecka du med. :)
Maisoui; Riktigt kalasgott! :)
Kramar!
Skicka en kommentar