…och jag vaknade tidigare än vanligt. Kanske för att vi nu är i Norrbotten och här blir det ljusare tidigare än hemma och jag somnade i ett svart rum och först när jag vaknade upptäckte att rummet saknade persienner…
Som sagt en lååång fredag lär det bli för min del just av den anledningen.
Vi har redan hunnit äta första och andra frukosten + lunch och snart är det dags för kaffe och svärmors goda bakverk. Det känns rätt så bra att maken och jag tog oss en löp/powerwalk tur längst strandpromenaden här i förmiddag. Solen skiner och det är jätteskönt väder. Mina fleecefodrade löpartights blev lite väl varma efter en liten minut så det var tur!! att jag hade glömt mitt träninglinne hemma. Hade tänkt ha det under underställströjan OCH vindjackan. Learning by doing som jag brukar säga, en flåsande bastu sprang ändå omkring där på promenaden och ville helst hem och ta på kortare tights och bort med vindjackan.
Nillas fredagstema idag den 22/4 Påskpyssel och pynt.
Glad Påsk! Vad har du pyntat med, hur har du dukat, vad äter ni? t ex.
Jaa, igår så tog jag fram några av barnens alster genom tiderna, man blir ju rätt så nostalgisk när man ser dem. Nu står dom på parad i vårt köksfönster tillsammans med en påsktupp som inte värper godis. I vårt vardagsrum har jag pyntat med påskris med orangea fjädrar, jättesnyggt tycker jag. Det är också allt eftersom vi är på annan ort och endast sonen med flickvän intagit vårt hem, så blev det lite lagom sådär.
Förra helgen så grillade vi för första gången iår.
Det var jättegott! Om vi hade varit hemma och firat påsk hade vi nog grillat idag med och då hade vi alldeles säkert gjort ungsrostade tomater till köttet precis som förra helgen. För det var en höjdare och det ser så gott ut också.
Maken var kocken och han gjorde såhär.
Sätt ugnen på 200º, skölj 2 förpackningar cocktailtomater och låt dem rinna av. Skär rödlök i tunna ringar, hacka två vitlöksklyftor. Tag en ungsform ringla god olivolja i botten lägg ned löken och tomaterna, häll på balsamvinäger efter smak och ytterligare lite av den goda olivoljan, krydda med salt och peppar. In i ugnen 25-30 minuter. Garnera med basilikablad. Njut till det grillade köttet!
Vill du läsa andra fredagstema bloggar, här har du dem! Annika ,Mais oui, Jenny, Strandmamman, mrs Clapper, musikanta, Petta, Lotta,Olgakatt, Saltis, Desiree, Taina pausar tillsvidare, Nilla, Malin, Anki som pausar tillsvidare, Erica, Anna, I am Annika, Inga-Britt, Helena, Beila, Victoria
4 kommentarer:
Hoppas ni får en riktigt fin påskhelg!
Och vilket gott recept! Det vill jag prova.
KRAM!
Saltis; Detsamma till dig/er. Prova, jag lovar -jättegott! Som mat Tina säger. ;)
Kram!
Barnens påskpynt är det finaste! Jag har också några kycklingar som åker fram varje år som barnen gjort. Hoppas ni får en skön helg däruppe i ljuset. Och vilket spännende recept på tomater i ugnen, måste prövas!
Mums, det lät gott. Det ska helt klart testas! Och visst är det något speciellt att hitta fram barnens (eller ens egna, från barndomen) alster. :-)
Hoppas att påsken har varit trevlig.
Skicka en kommentar