saffranslängd med vitchoklad som blivit en favorit här hemma, hittade jag i tidningen buffé nr 12, 2002. Om en liten liten stund kommer vi att mumsa på den här hemma!
***
Saffranslängd med vit choklad
Det blir 2 längder
200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 kuvert saffran
0,5 tsk salt
2 dl socker
13-14 dl vetemjöl
Fyllning:75 g smör eller margarin
200 g vit choklad
1/2 dl socker
1 ägg, pärlsocker till garnering
Gör så här 1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°C.
2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner saffran med salt och socker.
3. Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.
4. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
5. Sätt ugnen på 175°C. Kavla ut halva degen gånger till en längd.
6. Bred ut hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret. Vik samman degen två gånger till en längd.
7. Gör likadant med den andra halvan av degen.
Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
8. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
9. Grädda i mitten av ugnen i 25–30 minuter.
11 kommentarer:
å herregud va du frestar , skit måste jag ju prova nångång , en bild vore heller inte dumt? men den kanske redan vilar i magen? ;)
Monica; nog för att jag mumsat men inte allt ;) ska se om det kan bli en liten bild. Dom ser inte så goda ut som dom är...
Jag ser det goda i dom ,har nemlig bra fantasi ,) gu va gott *dreglar*
hahah nnu ser jag att jag skrivet skit istället för SHIIIT ;)det måste jag ju prova hahaha
Monica; haha! Jag lovar dom är godare än dom ser ut. På bilden ser dom ju ut som chiabata bröd :)
Hej hej,
Monica visade mig hit till receptet på dina "världens godaste" Mmmm.. kan bara hålla med ser riktigt bra ut!
Typiskt dig Monica, nu måste jag ju baka i helgen också... haha.
Har du fler så mumsiga recept här kanske Ewa?
Kollar runt lite.
Maria; Välkommen in! Ja det är klart att du måste baka just dom här, för dom är jättegoda!Fler recept kommer. Lycka till med baket!
Du det receptet "lånar" jag ..Jag hittade hit via bloggoholic!!
Jäääklar vad gott det ser ut då!! Hittade hit vi a bloggoholic!! Detta MÅSTE jag föra imorrn!! Fast tror du man kan ta vanlig mörk choklad istället... har inte vit... =)
Yummie!!! =)
Marina & Caroline; Välkomna och klart ni ska sno receptet det är det värt. Det går säkert lika bra med vanlig choklad. Mumsa på :)!
Skicka en kommentar