Där parasollerna är, där åt vi ostron & drack gott vitt vin. Elva glada själar.
..Biscarosse hade Camilla & Grègory ordnat en överaskning till oss.
Som om inte hela resan var en överraskning sa vi till varandra och log glatt. Det var roligt och överrasknings fyllt varje dag!
På resebeskrivningen så stod det Gagan-Mestras. Eftersom vi alla var rätt så nyfikna innan resan så googlade några av oss. Det fanns inget med det namnet, däremot Gujan-Mestras kunde det vara det?
Vi kom runt till den lilla fiskebyn Gujan-Mestras runt 15.30. Det var lågvatten så båtarna i den lilla hamnen där vi parkerade låg direkt på den leriga sjöbotten.
-Hm..vad skulle vi göra?
Efter en stunds väntan så blev vi inbjudna till det ostronmuseum som låg vid hamnen. En trevlig tjej berättade allt om ostronodling förr och nu. När hon var klar så visste vi bra mycket mer än innan och vi gick ut i den heta solen igen. Vi strosade runt en stund i den lilla fiskehamnen bort mot en liten restaurang.
Där dukades det fram ett fat med ostron till var och en, vitt vin och bröd.
Jag var lite skeptisk först .
-Kan det verkligen vara gott med ostron?!
Nu vet jag att jag antagligen är en förklädd prinsessa...
-Jag skulle kunna drick champagne och äta ostron varje dag!
När vi slutligen lämnade Gujan-Mestras, mätta och glada så hade vattnet stigit i hamnen och båtarna låg och guppade igen.
Som om inte hela resan var en överraskning sa vi till varandra och log glatt. Det var roligt och överrasknings fyllt varje dag!
På resebeskrivningen så stod det Gagan-Mestras. Eftersom vi alla var rätt så nyfikna innan resan så googlade några av oss. Det fanns inget med det namnet, däremot Gujan-Mestras kunde det vara det?
Vi kom runt till den lilla fiskebyn Gujan-Mestras runt 15.30. Det var lågvatten så båtarna i den lilla hamnen där vi parkerade låg direkt på den leriga sjöbotten.
-Hm..vad skulle vi göra?
Efter en stunds väntan så blev vi inbjudna till det ostronmuseum som låg vid hamnen. En trevlig tjej berättade allt om ostronodling förr och nu. När hon var klar så visste vi bra mycket mer än innan och vi gick ut i den heta solen igen. Vi strosade runt en stund i den lilla fiskehamnen bort mot en liten restaurang.
Där dukades det fram ett fat med ostron till var och en, vitt vin och bröd.
Jag var lite skeptisk först .
-Kan det verkligen vara gott med ostron?!
Nu vet jag att jag antagligen är en förklädd prinsessa...
-Jag skulle kunna drick champagne och äta ostron varje dag!
När vi slutligen lämnade Gujan-Mestras, mätta och glada så hade vattnet stigit i hamnen och båtarna låg och guppade igen.
**
*
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar