..buffé mat från A o M 2002.
Siciliansk räk & bläckfisksallad
Använd frysta små bläckfiskringar eller seafood cocktail.
Till 20 personer
1½ kg räkor med skal
3 pkt bläckfiskringar (à 200g)
2 msk oliv olja
5 vitlöksklyftor
1 liten fänkål
2 spanska pepparfrukter (2 msk hackad)
5 tomater
1 kruka oregano
(ca ½ dl hackad
sås
1½ dl olivolja ½ msk finrivet citronskal
1½ tsk salt
Garnering
tunnt skivad spansk peppar
Gör så här
1, skala räkorna. Tina bläckfisken och låt den rinna av väl. Stek bläckfisken i olivolja i het stekpanna ca 2 min. Låt svalna.
2, Skala vitlöken . Ansa fänkålen. Finhacka vitlöken och fänkål. Dela, kärna ur och hacka pepparfrukter och tomater. Hacka oregano.
3, Blanda ingredienserna till såsen och vänd ner räkorna, bläckfisken, vitlök, fänkål, tomater, spansk peppar, och oregano. Täck över och låt stå i kylen till nästa dag. Garnera med spansk peppar.
Ha helst plasthandskar på när du håller på med pepparfrukterna och vitlöken. Jag tänkte inte på det och fick jätte ont i händerna plus svid i ögontrakten när jag kliade där.
2 kommentarer:
Det här låter också så gott...
Kram
Dubbelörnen;Mmmm det är så gott!
E
Skicka en kommentar