söndag 10 maj 2009

Fortsättning på..

..buffé mat från A o M 2002.

Siciliansk räk & bläckfisksallad

Använd frysta små bläckfiskringar eller seafood cocktail.

Till 20 personer

1½ kg räkor med skal

3 pkt bläckfiskringar (à 200g)

2 msk oliv olja

5 vitlöksklyftor

1 liten fänkål

2 spanska pepparfrukter (2 msk hackad)

5 tomater

1 kruka oregano

(ca ½ dl hackad

sås

1½ dl olivolja ½ msk finrivet citronskal

1½ tsk salt

Garnering

tunnt skivad spansk peppar

Gör så här

1, skala räkorna. Tina bläckfisken och låt den rinna av väl. Stek bläckfisken i olivolja i het stekpanna ca 2 min. Låt svalna.

2, Skala vitlöken . Ansa fänkålen. Finhacka vitlöken och fänkål. Dela, kärna ur och hacka pepparfrukter och tomater. Hacka oregano.

3, Blanda ingredienserna till såsen och vänd ner räkorna, bläckfisken, vitlök, fänkål, tomater, spansk peppar, och oregano. Täck över och låt stå i kylen till nästa dag. Garnera med spansk peppar.

Ha helst plasthandskar på när du håller på med pepparfrukterna och vitlöken. Jag tänkte inte på det och fick jätte ont i händerna plus svid i ögontrakten när jag kliade där.

2 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Det här låter också så gott...

Kram

Anonym sa...

Dubbelörnen;Mmmm det är så gott!
E