söndag 19 juli 2009

Våra första kustdagar..

inledde vi i Nice. Vi var ute efter sinnliga upplevelser.  Att se och upptäcka det vackra mitt i stadens hektiska trafikbrus.  Vi bodde längst strandpromenaden, precis där den byter namn från Promenades des Anglais till Quai des Etats Unis. Blomstermarknaden “Marche aux Fleurs” och Gamla Stan låg precis bakom vårt hotell. Perfekt läge!

DSC_0417

Här smakar vi lokala specialiteterna pissaladière en sorts pizza med lök, ansjovis och svarta oliver och socca som är pannkaka gjord på kikärtsmjöl. Till det rosévin som passar bra i värmen!

DSC_0465

En god tapenade kan man inte motstå.

DSC_0454

Vi gick upp till en klosterträdgård som låg högt över staden. Den hade vackra planteringar och en vacker utsikt. Lugnt och fridfullt!

DSC_0450

DSC_0453 

Länge har vi velat se  blåmålaren Yves Kleins konst och vårt lysmäte fick vi stillat för en tid på Musèe D´Art Moderne et d´art contemporain.

DSC_0394 DSC_0395

 Matisse museet var inte lätt att hitta,vår stadskarta sträckte sig inte så långt kom vi fram till senare.

Vi gick och gick och gick fel, så vi frågade tillslut och blev hänvisade tillbaks till fel museum, det som vi redan hittat men inte skulle till.  Men vi tänkte att okej vi går in och tittar och kanske får vi chansen att vila våra fötter i allafall. Det var Chagall museet. Och det var klart sevärt! Vackra tavlor i ett vackert museum. Museet har ett mysigt café som vi gick tillbaks till när vi hade varit på Matisse museet. Vi tog en underbart god och frasig baguette med paté och vårt första glas sirop l´eau, citron. Det var läskande och smakar som kall citronsaft. Det finns med andra smaker också.

DSC_0439   DSC_0446  

Matisse museet fann vi tillslut. Men Chagall museet var helt klart en större upplevelse.

2 kommentarer:

Susanna sa...

GUD, vilka fina bilder - ni verkar ha haft en toppenresa! Kram
Ps. det här hade jag kunnat säga direkt till dig eftersom du sitter bredvid mig, men man lever ju i en modern värld dårå. :)

✿Ewa sa...

Susanna; Puss!